Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Kommittéledamot för AICP uppmanar: ”Reklamfilmer och musikvideos i Sverige förtjänar att bli erkända”

Publicerad: 16 mars 2022, 09:07

Tom Rickard uppmuntrar svenska byråer, varumärken och produktionsbolag att skicka in sina bidrag innan deadline den 28 mars.

Foto: Goody Bag/Mary Altaffer

Svenska reklamprofiler väljer reklamfilmer till AICP Awards och MoMA Archives, sista ansökningsdag är den 28 mars.


Ämnen i artikeln:

Nyheter

Aldrig förut har så många profiler i den svenska reklamindustrin blivit utsedda till jurymedlemmar för prestigefyllda AICP Awards som äger rum på Museum of Modern Art (MoMA) i New York den 9 juni. 

Vinnarna de utser kommer att få sina verk sparade i MoMAs toppmoderna arkiv som studieresurs och för framtida utställningar.

– Skickligt hantverk vet inga gränser, därför är alla kategorier öppna för bidrag från alla marknader. Vår internationella genomslagskraft har ökat och därför är det logiskt att vi tar emot svenska bidrag. Speciellt med tanke på globaliseringen av vår industri, säger Mal Ward, grundare av produktionsbolaget Arts & Sciences och ordförande för årets tävling, i ett pressmeddelande.

Tom Rickard som är kommittéledamot för AICP och grundare av Stockholmsbaserade produktionsagenten Goody Bag, uppmuntrar svenska byråer, varumärken och produktionsbolag att skicka in sina bidrag innan deadline den 28 mars.

- Trots att vi har några världens mest kreativa manusförfattare, byråer, varumärken, producenter, animatörer och regissörer, har Sveriges närvaro varit begränsad vid filmtävlingar under de senaste åren. Det är dags att ändra på det nu. AICP Awards är en kvalitetsstämpel inom filmskapande. Alla fantastiska reklamfilmer och musikvideos som gjorts i Sverige under de senaste tolv månaderna förtjänar att bli erkända, säger han i pressmeddelandet.

Deadline för bidrag är den 28 mars och kan göras här. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

De svenska jurymedlemmarna

Joakim Khoury (Åkestam Holst), Hannah Stenwall

(NORD DDB), Mathias Appelblad (SEB), Nicole Zakrisson (H&M), Leo Holte (H&M), Kim Buisson

(Aspekt), Nathalie Cohen (XO), Caroline Ortmark (The Line), Vedran Rupic (Business Club

Royale, Kalle Hellzen (180 Amsterdam),

 

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.