Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Kreativ lösning fixade nominering i internationell tävling

Publicerad: 15 november 2022, 14:00

Genom att förena street art och AR skapade Bulldozer en annorlunda och kraftfull lösning som nu är nominerad i kategorin ”creative installation” i den internationella tävlingen BEA, Best Event Awards.

Ämnen i artikeln:

NyheterTävlingBulldozer

Stina Eriksson

s.eriksson.resume@resume.se


Gifter från fimpar, snus och annat skräp som slängs i våra dagvattenbrunnar förgiftar vattnet i våra sjöar. Karlskoga Energi & Miljö ville adressera det här med hjälp av kommunikationsbyrån Bulldozer. I grund och botten var beställningen en dekal och ett budskap fritt från pekpinnar.

– Vi ställde oss frågan: hur kan vi få folk att förstå att sjön Möckeln börjar vid brunnen? Ganska snabbt kom vi fram till att vi ville använda oss av AR för att gifta den digitala och fysiska upplevelsen av kommunikationen och utmanade kundens brief, säger Johan Malmberg, creative director på Bulldozer kommunikationsbyrå.

Juryn i Best Event Awards föll för Bulldozers lösning och nu tävlar de i kategorin Creative Installation – mot bidrag från Frankrike, Tjeckien, Lettland och Kina – under Bea World Festival den 24–26 november i Rom.

Karlskoga Energi & Miljö var öppna för alla idéer. Dekaler och skyltar skrotades när en idé med levande street art i stället växte fram.

– Vi ville skapa något mer beständigt och efter en dialog med konstnären Robert Forsberg var vi säkra på att vi var på rätt spår. Genom ett konstverk som tydligt visar att sjön börjar redan vid brunnen och som samtidigt vrider på perspektiven kunde vi skapa något som skulle bli svårt att passera, säger Johan Malmberg.

Resultatet överträffade alla förväntningar. Konceptet fick uppmärksamhet i lokal och nationell media och i sociala medier fick inlägget stor viral spridning. Juryn i Best Event Awards föll för Bulldozers lösning och nu tävlar de i kategorin Creative Installation – mot bidrag från Frankrike, Tjeckien, Lettland och Kina – under Bea World Festival den 24–26 november i Rom.

– De som behövde nås av budskapet hjälpte själva till att sprida det, vi hade inte kunnat våga hoppas på ett bättre resultat, säger Johan Malmberg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev