måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Lina Thomsgård och Björn Hedensjö leder guldäggsgalan

Publicerad: 11 april 2022, 12:42

Foto: Victor Fremling

Den 5 maj är det dags för den 61:a guldäggsgalan.

Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdGuldäggetKOMM

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Den 5 maj är det återigen dags för guldäggsgalan. För första gången på två år hålls galan fysiskt och skådeplatsen blir precis som innan pandemin Stockholm Waterfront. Nu är det klart att galan kommer att ledas av Lina Thomsgård och Björn Hedensjö

– Guldägget är ett så enormt ärofyllt uppdrag, säger Lina Thomsgård. Vi har förmodligen aldrig talat inför en skara mindre dumma människor så det ska bli fantastiskt skoj - och en otrolig pärs - att efter två år av pandemi få ratta den stora fysiska återkomsten inför denna publik av Sveriges främsta kommunikativa begåvningar. Men vi får nog bara göra som vanligt: luta oss mot forskningen, ta hjälp av varandra och sätta vårt hopp till att ingen snålat med fördrinkarna.

Duon, som tillsammans leder vetenskapspodden ”Dumma människor”, har tidigare besökt flera guldäggsgalor. Därtill har Lina Thomsgård prisats med ett Titanägg för sitt arbete med Rättviseförmedlingen.

– Vår målsättning är att den som vill ha en pampig storslagen gala ska bli supernöjd, men även den som helst av allt - i dessa eländiga tider - vill krypa upp i fosterställning i terapisoffan för tröst och stöd. Vad lätt vi gjort det för oss, säger Björn Hedensjö.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev