söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Miljöpartiet och Moderaternas kampanjer bland världens bästa

Publicerad: 3 april 2023, 10:12

I förra veckan belönades två svenska partier för sina valkampanjer av Reed Awards, världens mest prestigefyllda tävling för valkampanjer.

Ämnen i artikeln:

NyheterReform ActMiljöpartietModeraterna

R

Redaktionen

red@resume.se


Teknikbolagets Seens kampanj för Moderaterna med personaliserade videos till väljarna vann två guld (international online video och european online video). Teknikbolaget vann också guld i den internationella kategorin för sin kampanj med det konservativa partiet Høyre i Norge.

Miljöpartiets valspurtskampanj utsågs i helgen till den bästa i världen i kategorin Best International Digital Campaign. Bakom kampanjen ligger byrån Reform Act.

Ett halvår innan riksdagsvalet 2022 låg Miljöpartiet stadigt under riksdagsspärren och var uträknade av många. Under de sista månaderna lyckades partiet öka sitt stöd med tiotusentals väljare, medlemsantalet med 47 procent och man samlade in nästan fem miljoner kronor i privata gåvor.

– Kampanjens strategi var egentligen enkel. Vi fokuserade på partiets hjärtefrågor och försökte göra det så enkelt som möjligt för den som vill engagera sig. Resultaten talar för sig själva, säger Paul Ferris, strateg vid Reform Act som varit projektledare för samarbetet med Miljöpartiet i en kommentar.

Bakom galan Reed Awards ligger tidskriften Campaigns and Elections, världens ledande publikation för politiska kampanjer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev