Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

”Moldy Whopper”-skaparen hyllas för årets bästa art direction

Publicerad: 19 maj 2021, 13:27

Max Hultbergs art direction i ”Moldy Whopper”-kampanjen har hyllats över hela världen. Nu prisas Ingo-kreatören med Guldblick.


Ämnen i artikeln:

IngoGuldblickGuldägget

Efter att Guldskriftsjuryn prisat en okonventionell copy följer Guldblicksjuryn i samma spår. Priset för årets bästa art direction går nämligen till Max Hultberg för arbetet med ”Moldy Whopper”. Priset går till den kreatör som under året visat prov på inte bara hög kvalitet utan även uppfinningsrikedom.

Likt poeten Erik Johan Stagnelius lyckas Max Hultberg i kampanjen visa upp det vackra i vad som vid första anblick kan vara motbjudande. Kampanjen bryter mot både skrivna och oskrivna regler inom reklammakeri och har det senaste året varit föremål för ett otal diskussioner. De har, trots kampanjens kontroversiella natur, ofta landat i att det är en briljant reklamkampanj.

Juryns och avgående ledamot Johan Landins motivering lyder:

Den första regeln inom reklam är att framställa produkten så aptitligt som möjligt. Det vet alla. Den andra regeln inom reklam är att bryta det förväntade och normgivande. Det klarar bara de bästa med äran i behåll. Art Directorn bakom Moldy Whopper visar med extrem precision och hantverksskicklighet att normbrytandet är viktigast. Genom att visualisera det sköna i förfallet, genom att lyfta det vackra i det fula, får Max Hultberg oss att se och inte bara titta. Nu har hela världen förstått att det är precis så här kungen av burgare till slut måste exponeras.

De övriga nominerade var: Anna Salonens ”McDo” för McDonald's samt Jesper Hellzéns ”Heartbets 4 Sneakers” för Klarna.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

IngoGuldblickGuldägget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.