Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Noa lanserar tillväxtpris i samband med tävlingen Sveriges Bästa Marknadschefer

Publicerad: 1 november 2021, 14:57

Erika Bennerholt, Dermarome, Niclas Sandin, Bookbeat, Ek. Dr. Ebba Laurin, Niklas Bondesson, Noa, Johan Anselmsson, Lunds universitet, Anders Ullstrand, Nordic Capital, Andreas Fredmark, TVM Digital sitter i juryn.

”Årets Tillväxtpris” heter det nya priset, som instiftats av Noa i samarbete med Resumé. Det delas ut till den marknadsavdelning som på ett tydligt sätt bidragit starkt till ett bolags tillväxt. Prisutdelningen sker under Resumés gala för Sveriges Bästa Marknadschefer, som äger rum den 25 november.


Ämnen i artikeln:

NoaThe North AllianceSveriges Bästa MarknadschefAdam Fors

Det nya priset har sin bakgrund i att marknadsavdelningen i allt högre utsträckning förflyttar sig från att vara en separat avdelning till att bli en affärskritisk funktion som är central för företagets tillväxt. 

Det kommer att tilldelas ett team som, med en marknadschef i spetsen, har åstadkommit imponerande affärsmässig tillväxt – där teamets marknadsföringskompetens har varit avgörande för resultatet. Ett team kan bestå av medarbetare från olika delar av företaget, eftersom ett företags tillväxt tillkommer i samarbete över disciplinerna.

– Årets Tillväxtpris uppmärksammar moderna marknadsförare som förstår att kunddriven tillväxt handlar om att samarbeta med andra avdelningar och använda alla verktyg i marknadsmixen på ett smart sätt – för att få fler kunder, som köper mer, betalar mer och stannar längre. Att förstå kundbehov, utveckla passande produkter och lösningar, och att kommunicera dem – är en helt avgörande framgångsfaktor för tillväxt, kommenterar Adam Fors, vd för Noa Sverige och fortsätter: 

– På Noa är vi övertygade om att marknadschefen och marknadsavdelningen kommer att ha en alltmer avgörande betydelse för tillväxt i den allt hårdare hyperkonkurrensen där ute. Att förstå och kommunicera med kunderna - men också att samarbeta med andra avdelningar kring till exempel produktutveckling och prissättning för att leverera maximalt kundvärde – kommer skilja morgondagens vinnare från förlorarna.

Årets Tillväxtpris utses av en jury, handplockad för sin förståelse av vad tillväxt innebär för företagets framgång. Årets jurymedlemmar är:

Anders Ullstrand, serieentreprenör, industriell rådgivare till Nordic Capital och styrelseproffs.

Andreas Fredmark, CFO TVM Digital och styrelseproffs med fokus på tillväxtbolag.

Ek. Dr. Ebba Laurin, disputerad vid Handelshögskolan i Stockholm och rådgivare inom affärsutveckling och transformation.

Erika Bennerholt, CEO Dermarome som haft ledande positioner på Schneider Electric, Bringwell AB och L’Oréal.

Johan Anselmsson, Professor, Lund University School of Economics & Management.

Niclas Sandin, CEO BookBeat, bygger en av Europas ledande streamingtjänster för ljud- och e-böcker.

Niklas Bondesson, doktor i marknadsföring vid Stockholms universitet, rådgivare Noa Consulting och partner The North Alliance.

Årets Tillväxtpris delas ut under Sveriges Bästa Marknadschefs-galan den 25:e november. Du kan skicka in ditt bidrag här.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.