tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Ocean Outdoor tar idétävling till Sverige

Publicerad: 1 oktober 2021, 09:28

Kampanjerna ”Look at me” för Womens Aid och ”The old Picadilly Lights” för Ancestry vann i DCC och sedan i Cannes Lions.

Digital Creative Competition (DCC) lyfter fram kreativitet inom digitala utomhustavlor. Till skillnad från alla andra tävlingar är det idén som premieras – idén ska alltså ännu inte blivit utförd. Tävlingen har funnits i Storbritannien i tolv år men nu gör den entré på svensk mark, där Resumé är mediepartner. I prispotten finns miljoner kronor i medieutrymme.

Ämnen i artikeln:

KreativitetUtomhusreklamTävling

R

Redaktionen

red@resume.se


De senaste åren har en mängd nya funktioner för utomhusreklam lanserats. 

Det har resulterat i flera prisvinnande kampanjer som utnyttjat mediet på ett bra sätt, exempelvis Apotek Hjärtats Blowing in the Wind (när modellens hår blåste i takt med tunnelbanans ankomst till perrongen), Situation Stockholms The Out of Home Project (som visade härbärgen för hemlösa när temperaturen understeg en viss grad) och Oddsets Janne Walk (där folket regelbundet kunde kommunicera med landslagskaptenen Janne Andersson på utomhustavlor han passerade på sin väg till jobbet).

Dessa kampanjer har blivit prisade först när de genomförts. Men det är inte tanken med DCC – det är inte en tävling som tittar i backspegeln. I stället premieras idén innan den har nått utomhustavlan.

– I över tio års tid har reklam- och mediebranschen i UK skickat in idéer där DOOH utgör kärnan både kreativt och i medieplanen. Däribland finns inte mindre än fem Cannes Lions-vinnare. Vår ambition med DCC är att lyfta fram den kreativa idén med förhoppning om att det kan inspirera branschen och att vyerna vidgas kring vad som är möjligt inom DOOH, säger Jesper Albansson, marknads- och kommunikationsdirektör på Ocean Outdoor.

Förra gången priset delades ut i Storbritannien vann idén ”The royal navy sniper” som gick ut på att förbipasserande skulle upptäcka en högst kamouflerad sniper och skjuta ner denne innan denne sköt ner en själv. För att åstadkomma detta kände tavlan av både kropps- och ögonrörelser och på så sätt blev upplevelsen interaktiv.

Man kan vara med och tävla i två kategorier, en kommersiell och en non profit. Priserna består av medieutrymme till ett bruttovärde av totalt 5,5 miljoner kronor, varav två förstapriser på två miljoner kronor vardera.

DCC är en etablerad och årligt återkommande begivenhet som lockar den brittiska reklam- och mediemarknaden år efter år. Vinnarna i den svenska versionen av tävlingen kommer att presenteras den första december.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev