torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Seen nominerade i Reed Awards för videokampanjen åt Moderaterna inför valet

Publicerad: 28 februari 2023, 08:30

Ulf Kristersson vädjade utlandssvenskarna att rösta inför valet 2022.

Videoteknikbolaget Seen är nominerade i tävlingen Reed Awards som prisar politiska kampanjer. Byrån är nominerad för kampanjer med Moderaterna och Høyre.

Ämnen i artikeln:

TävlingNyheterModeraternaMartin Borgs

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Reed Awards som anordnas av Campaigns & Elections har för ambition att hylla de bästa politiska kampanjerna och opinionsbildningskommunikation från hela världen.

2019 tog Socialdemokraternas valfilm av Acne, där dåvarande statsminister Stefan Löfven hänger vid en korvkiosk, hem priset världens bästa politiska tv-reklam vid Reed Awards.

Vieoteknikbolaget Seen står som finalist i fyra kategorier tillsammans med kunderna Moderaterna och Høyre.

– Vi har fått höra i många möten att det jobbet vi gör bland annat för Moderaterna sticker ut och att datadriven video är en del av framtiden för politisk kommunikation. Det är självklart extra roligt att bli nominerade i en så prestigefylld tävling som Reed Awards. Vill passa på att rätta en stor tack till mina kolleger på SEEN som ska ha mycket av äran från vår sida att caset blivit så framgångsrikt. Och självfallet en extra stor tack till Martin Borgs på Moderaterna som hade visionen att göra det här med oss, säger Joachim Medalen, vd på Seen.

För Moderaterna är Seen finalister i kategorierna:
Sammantaget – bästa direktreklam
Internationellt – Bästa internationella onlinevideo (nationellt)
Internationellt – Bästa europeiska onlinevideo

– Det var ett risktagande att kombinera ett stort DR-utskick till hundratusentals utlandssvenskar med individuella qr-koder och SEEN:s datadrivna personliga filmer. Men chansningen gick hem och vi fick väldigt bra resultat. Därför är det extra roligt att kampanjen uppmärksammas internationellt, säger Martin Borgs, biträdande partisekreterare med ansvar för strategi och kommunikation. 

Reklambyrå för filmerna var Season5.

För Høyre är videoteknikbolaget finalister i:
Internationellt – Bästa internationella onlinevideo (undernationell)
Vinnarna tillkännages vid Reed Awards and Conference i Las Vegas 27-28 mars.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev