onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Stockholmsmarknader och Svenska Parasportförbundet vinner Jernspiran 2020

Publicerad: 3 november 2020, 09:00

Jernspiran 2020 är avgjord.

Stockholmsmarknader och Svenska Parasportförbundet belönas för sina idéer gör skillnad för miljö och människor. Nu står de som årets vinnare i Jernspiran och prisas av Jernhusen med kommunikationsytor värda totalt 1,2 miljoner kronor på Stockholms Centralstation.

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

R

Redaktionen

red@resume.se


2020 års Jernspiran-vinnare i kategorin företag är Stockholmsmarknader AB. Eventidén, som ska visa upp skickligt hantverk såväl som vägen till minskat slit-och-släng, fick juryn på fall.

Vinnare i kategorin organisationer är Svenska Parasportförbundet som tillsammans med byrån Minnesota skapar ett event som lyfter allvaret i att endast 4 procent av alla med funktionsnedsättning är aktiva inom idrott. Genom upplevelsebaserad kommunikation vill de båda skapa engagemang och förändring.

– Vi är verkligen hedrade - och glada! Vi är ju besjälade av detta, on a mission: från Sveriges största loppisarrangörer är nästa naturliga steg att rädda Sveriges alla prylar och kläder genom vår nya tjänst Lappa & Laga. Så det känns fantastiskt att få chansen att inspirera alla de människor som passerar Stockholms Centralstation, säger Maria Wiberg, en av grundarna på Stockholmsmarknader i en kommentar.

– Otroligt roligt, hedrande och viktigt! Att parasporten vinner Jernspiran ger oss världens chans att nå människor vi normalt sett inte når. Nu får vardagspendlare som passerar en chans att se hur Parasporten gör skillnad, det känns väldigt starkt. Men vi kan och vill göra mer, det tror och hoppas vi vår idé lyfter fram, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige.

Vinsten innebär att organisaionen och företaget får chansen att genomföra sina vinnande eventidéer på ytor som Jernhusen står för. Priset är 200 kvm eventyta och utvalda reklamytor på Stockholms Centralstation under en vecka.

Juryns motiveringar:


Vinnare i kategorin företag:

”Laga efter läge är ett uttryck som kommit att bli mer relevant än någonsin. Jordens resurser är inte oändliga och världens slit-och-släng-mentalitet har nu gjort att vi snart befinner oss vid vägs ände. Då är de extra välkommet med ett företag som skapar hållbarhet genom att låta skickligt hantverk ge nytt liv till plagg och prylar, samtidigt som de inspirerar oss att också själva lappa och laga istället för att slänga. Helt rätt i en tid där vi behöver inspireras att ändra våra beteenden och värna om vår jord. Tack för inspirationen - Och Grattis till Stockholmsmarknader AB!”

Vinnare i kategorin organisationer:

”Rörelse innebär inte bara glädje och gemenskap, utan är också en förutsättning för hälsa och välbefinnande, Därför är det allvarligt att endast 4% av alla personer med funktionsnedsättning är aktiva i någon form av idrott. Allt från dålig tillgänglighet till duschar och omklädningsrum till tränings- och idrottsytor utestänger dem från ett hälsosamt liv. En gemenskap genom idrotten kan bli ett första steg att bryta det utanförskapet. Och det går att få fler i rörelse, från läktaren till planen - fler kan helt enkelt komma in i matchen på ett inkluderande och lustfyllt sätt - till exempel genom Svenska Parasportförbundet. Tack för ert viktiga arbete och Grattis!”

Jernspirans jury 2020

• Alexandra Pascalidou, journalist, författare och föreläsare (ambassadör)

• Erik Modig, forskare vid Handels, Center for Consumer Marketing

• Christina Knight, creative på The Amazing Society, författare och föreläsare

• Fredrik Svedjetun, chefredaktör Resumé och Dagens Media

• Gustav Martner, nordisk digitalchef på Greenpeace

• Hedvig Hagwall Bruckner, copywriter King

• Kjell Hasslert, styrelseordförande Jernhusen

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev