söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Storslam för svenske regissören: ett grand prix och tre guld

Publicerad: 23 juni 2022, 15:38

New Land- och Iconoclast-regissören Marcus Ibanez ”The Wish” för tyska matbutikskedjan Penny gjorde rent hus i film craft-kategorin.

Ämnen i artikeln:

Cannes LionsCannes Lions 2022New Land

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Även om fokuset i Cannes Lions ligger på byråerna spelar naturligtvis produktionsbolagen och regissörerna en avgörande roll i kampanjmakandet. För Marcus Ibanez, regissör som representeras av New Land och Iconoclast, har tävlingen inneburit storslam. 27-åringens ”The Wish” för tyska matbutikskedjan Penny prisades i tisdags med ett grand prix och tre guld i film craft, dels för regin dels för manuset och dels för användningen av musik.

I den ödesmättade och oväntade kampanjen vänder sig Penny till de tyska ungdomar som under pandemin blev bestulna på livsförändrande erfarenheter. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Bakom idén till kampanjen står tyska Serviceplan i München och för produktionen står Iconoclast i Tyskland. Tidigare har den tagit hem flera priser i internationella tävlingar som Clio Awards och ADC.

– Det är överväldigande. Att få sån här uppmärksamhet för ett projekt man kämpat och lagt ner sin själ i är otroligt, säger Marcus Ibanez till Resumé.

Marcus Ibanez kom till svenska produktionsbolaget New Land 2016 efter att ha pluggat grafisk design på Berghs. Sedan dess har han assisterat flera av produktionsbolagets regissörer, bland andra Gustav Johansson, Sheila Johansson och Niclas Larsson. Sedan han själv satte sig i regissörsstolen har han gjort filmer för kunder som Volvo, Adidas och Coca-Cola. Det verkliga genombrottet kom dock med förra årets ”Dantes heartbeats”, ett pro bono-projekt för Hjärtebarnsfonden där han jobbade tillsammans med byrån Abby World. Filmen blev utsedd till 2021 års näst bästa på Roygalan och gav Ibanez utmärkelsen Roy Junior som Sveriges mest lovande regissör. 

På plats i Cannes är det dock inte de andra reklamfilmerna han hittar inspiration från.

– Det finns ett projekt från Polycam där de scannat och digitaliserat alla historiska byggnader och monument i Ukraina. Ett projekt som är viktigt på riktigt. 🇺🇦

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev