söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Strategy Awards ger feedback till alla tävlande: ”Hoppas kunna sätta en ny standard”

Publicerad: 12 april 2021, 08:50

Strategy Awards väljer att redovisa betyg för alla inlämnade bidrag i samband med årets tävling. ”Med tanke på hur mycket tid och pengar byråerna investerar i case är det inte mer än rätt att de får återkoppling på sina jobb”, säger tävlingens grundare Kristofer Dalin.

Ämnen i artikeln:

Strategy AwardsKristofer Dalin

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Strategy Awards vill öka branschens kunskap om betydelsen av strategiska vägval för att lösningar ska ge framgång. I samband med reklamtävlingar görs också ofta enorma ansträngningar från byråerna som vill förbereda sina inskick. Endast ett fåtal blir belönade och får ett kvitto på juryns bedömning.

Nu vill Strategy Awards vi ge tillbaka till fler. I årets tävling, den sjätte i ordningen, blir det bidrag som nått nominering, som får Strategy Awards kunskapsbyggande feedback på de sju kriterier som juryn bedömer. Juryns bedömningar som görs i två omgångar utifrån sju kriterier kommer att läggas in i Mentimeters interaktiva presentationsverktyg.

– Med tanke på hur mycket tid och pengar byråerna investerar i case är det inte mer än rätt att de får återkoppling på sina jobb. I dag är det i stort sett bara vinnarna i reklamtävlingar som får en skriven jurymotivering, som kanske inte heller ger så mycket. Det vill vi ändra på med konkret feedback. Jag är säker på att alla är nyfikna, säger tävlingens grundare Kristofer Dalin till Resumé.

Varför tror du att detta kommer i svenska tävlingssammanhang först nu?
– Man kanske inte har insett de tekniska möjligheterna som finns. Genom mentimeter så maskeras dessutom jurydeltargarnas namn, feedbacken är endast en betygssättning utifrån kriterierna. Det är också ett sätt att bredda kunskapen om vilken nytta den strategiska kommunikationen levererar. 

– Jag hoppas det sprider sig och kan sätta en ny standard. Det är trots allt mycket pengar och tid som investeras i tävlingsbidrag och de som inte är nominerade får i dag ingenting.

Vad har du fått för feedback från juryn?
– Jag har inte pratat med hela juryn, det här är ett beslut från ledningen i Strategy Awards. Samtidigt har vi testat funktionen redan förra året och efter ett bra utfall väljer vi att växla upp.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev