söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Svenska vinnare i Young Lions filmkategori: ”Nu laddar vi inför Cannes”

Publicerad: 15 juni 2022, 14:58

Sverige vann i dag guld i Young Lions filmkategori. Axel Bringel och Joel Hördegård ligger bakom vinnarbidraget.

Ämnen i artikeln:

Young LionsNyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


 

 

Sverige har inte vunnit i Young Lions filmkategori på sju år. Men nu vinner Axel Bringel och Joel Hördegård med filmen ”Excuse me I'm saving the world”

– Vi är så glada! Det var annorlunda att gå från brief till färdig film på 72 timmar, så det blev fullt ös. Briefen från Global Citizen, som är en välgörande men komplex verksamhet, var också något trixig. Något som var mindre trixigt var deras app där du snabb kan engagera dig. Vår strategi blev att fokusera på appen, för att förklara deras verksamhet, och visa hur den sänker tröskeln för att engagera sig. Vi kopplade sedan ihop det med skärmtid och omvärldsångest. Något som målgruppen, Gen Z och Millennials, kan relatera till, säger Axel Bringel.

LÄS MER: Här är talangerna som får representera Sverige i Young Lions 

När filmen gick vidare till Young Lions var juryns vinnarmotivering: 

”Trots en imponerande hög nivå bland de tävlande var det inga större diskussioner i jurygruppen kring vilket bidrag som var årets vinnare. Utöver att göra en tydlig och berörande film med majblomman som huvudroll lyckades ni även ifrågasätta alla ledtider den här branschen kände till. Grattis till vinnarna i kategori film: ”När blommor blir till guld”.

– Det var kul att göra projektet, mycket kom gratis från våra fantastiska skådisar, Felica Truedson och Arthur Bagheri. Det var fint hur många som ställde upp snabbt, allt ifrån min fina mosters Cecilias lägenhet till Henrik på Hyrkamera som lånade ut kameran. Det är skönt att alla projekt inte ska vara klara på 72 timmar. Nu laddar vi inför Cannes, säger Joel Hördegård.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Shortlist:

Marcus Lundvall och Oscar Tiberg från The And Partnership & Honesty med bidraget ”Ole Dole Doff”

Joel Grönberg och Elsa Willman från Disney med bidraget ”Det var en gång”

Carin Stegen och Sara Wikström från The Amazing Society med bidraget ”Doften av en Majblomma”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev