Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Synsams skarpsynta marknadschef prisas

Publicerad: 25 november 2021, 21:10

Foto: Press / Janne Naess

Under året har Synsam flyttat produktionen närmare, börsnoterats och man fortsätter växa bland kunderna. Synsams marknadschef Michael Grimborg prisas som Sveriges Bästa Marknadschef i kategori Optiker.


Ämnen i artikeln:

SynsamSveriges Bästa MarknadschefMichael Grimborg

Optikerkedjan Synsam börsnoterades nyligen på Nasdaq Stockholm och aktievärdet ligger i skrivande stund på 65 kronor styck. Marknadschefen Michael Grimborg har i flera år stått lång fram i optikerkategorin hos Sveriges bästa marknadschefer och även så i år. 

Under året har Michael Grimborg tagit över ordförandeklubban i Sveriges Annonsörer. Förutom börsnoteringen har Synsam kampanjat för sina aktivitetsglasögon för barn, via ett samarbete med Generation Pep och glasögontillverkaren Essilor för att göra sport mer tillgänglig för barn som har synfel. Bland annat har man samarbetat med Handbollskanalen.

Under året har Synsam också gjort stora satsningar på hållbarhet, bland annat genom att flytta tillbaka produktionen till Sverige från Asien. Under 2020 omsatte Synsam 3,8 miljarder kronor och under första halvåret 2021 2,2 miljarder kronor. 

I Xtremes mätningar är det främst ökningen inom förstahandsval som Synsam ökar, och det snabbt. Även inom spontan kännedom ökar man. Totalt har Synsams index i Xtremes mätningar ökat med 5 procent.

Motiveringen lyder:
Med skarpa insikter om kunderna har den här marknadschefen bevisat sig, inte bara en utan två. Och tre. Och fyra. Och fem. Och sex gånger. Han ser vi en tydlig och klar vinnare! Grattis Michael Grimborg, Synsam!

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.