Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Titanägget till Robyn för sitt arbete med Teklafestivalen

Publicerad: 29 maj 2020, 12:59

Artisten Robyn vinner titanägg för sina insatser för jämställdhet och för sitt arbete med att få fler kvinnor intresserade av teknik. Bland annat genom Teklafestivalen.


Ämnen i artikeln:

Robyn

Robyn belönades under fredagseftermiddagen med Titan på guldäggsgalan för sina insatser för en mer jämställd värld. Artisten grundade festivalen 2015 för att inspirera unga tjejer att utforska teknik. Festivalen har organiserats av KTH och har de senaste åren festivalen förts utanför Sveriges gränser genom ambassadörer.

Och under Teklafestivalen har tjejer mellan 11-15 år fått testa, bygga och skapa med teknik samt ta del av inspirationsföreläsningar med kvinnliga förebilder. Syftet är att öka mångfalden inom den mansdominerade techbranschen. En viktig fråga för Robyn som profilerat sig inom jämställdhet genom sina låttexter och som entreprenör grundade sitt eget skivbolag 2004.

– Förr behövde man känna nån med en studio, så det var skitsvårt att utveckla ett intresse för musikteknik. Jag har precis börjat lära mig att hålla på själv med mina program. Det är skitroligt och jag önskar verkligen att jag hade börjat tidigare. Jag har liksom 15 år att ta igen om jag jämför med mina manliga kollegor. Det är lite sorgligt, sa hon i samband att Teklafestivalen instiftades för fem år sedan.

Robyn vinner Titanägget 2020 med motiveringen:

”I ett kvartssekel har Robyn burit Sveriges musikfana med skyhög kreativ integritet. Hennes mottaglighet och nyfikenhet för det okända har gjort henne till en av världens mest inspirerande kommunikatörer och kreatörer. Hennes musik, banbrytande framträdande, värderingar och intresse för teknik skapar en unik vision som bryter ny kommunikativ mark gång på gång. Hon är även en av vårt samhälles starkaste röst för att inspirera och engagera fler unga tjejer i vetenskap, teknik och matematik.”

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Robyn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.