onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Trasig hjärtrytm leder till guld

Publicerad: 19 maj 2021, 14:33

I ”Dantes heartbeats” från Abby Priest för Hjärtebarnsfonden utgör hjärtsjuka Dantes hjärtslag. Nu prisas byrån med ett guldägg i audio-kategorin.

Ämnen i artikeln:

GuldäggetAbby Priest

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Att födas med ett hjärtfel är den vanligaste medfödda sjukdomen i Sverige. När ettårige Dante föddes hade han tre. I ”Dantes heartbeats” berättas historien om honom och hans familj genom en musikvideo som är lika delar drama- som kampanjfilm. Själva musiken är bandet Amasons tolkning av The Knifes ”Heartbeats” där samplade hjärtslag är rytmen som driver stycket framåt. Genom abstrakt dans och lysande skådespeleri berättar New Land-regissören Marcus Ibanez en historia som täcker alla delar av känslospektrat, från glädje till bottenlös sorg och panik. 

Kampanjen är framtagen av Abby Priest för Hjärtebarnsfonden och alla intäkter från spelningar på Youtube och Spotify har gått direkt till den välgörande verksamheten. Nu prisas ”Dantes heartbeats” med ett guldägg i kategorin audio.

Motiveringen: ”Ett bidrag som fick alla hjärtan i juryn att rusa. Det här är en idé och ett hantverk som drabbar. Vackert, innovativt och obarmhärtigt i sin påminnelse om hur skört livet är. Att lyckas göra ett trasigt barnhjärta till en del av populärkulturen, skapa uppmärksamhet för Hjärtebarnsfondens arbete och samtidigt samla in pengar är inget annat än genialt, och väl värt ett Guldägg.”

– Det händer något när Dantes riktiga hjärtslag läggs i musiken, och den smärtsamma berättelse från verkligheten som det medför. Förhoppningsvis blir helheten något som är både konst och kommunikation, berättade Abby Priests creative director Oskar Hellqvist tidigare i år.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Silverägg: ”Call girls” av Åkestam Holst för Talita

Diplom: ”Vill du inte ut och leka?” av Garbergs för Barncancerfonden, ”Metal Reviews” av BBDO Nordics (tidigare Ehrenstråhle) för Lenovo, ”Sjungande kommentatorer” av Perfect Fools för Svenska Spel Sport & Casino

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev