Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Två svenska bidrag nominerade i D&AD:s designkategorier

Publicerad: 2 september 2020, 13:06

När D&AD presenterar nomineringarna i de sista designkategorierna finns två svenska byråer bland dem – Open Studio och Bedow.


Ämnen i artikeln:

D&AD

På vårens Guldäggsgala hette galans stora vinnare Open Studio, den nystartade byrån kammade hem Guldägg i både identitets- och förpackningskategorierna. ”Tjoget above the clouds” för Tjoget och SAS i förpackingsdesign och Positano (Yes) i idententitetsdesign.

Nu har den förstnämnda även chans att ta hem förpackningskategorin för lyxprodukter i D&AD. Tidigare i sommar vann byrån en träpenna i identitetsdesignskategorin för Positano (Yes).

Vid sidan av ”Tjoget above the clouds” har även designbyrån Bedow möjlighet till vinst. Byrån, som drivs av designern Perniclas Bedow, är nominerade i bokomslagskategorin för Daniel Jensens konstbok ”Current Events”, utgiven av Björkholmen Gallery. Precis som Open Studio vann Bedow tidigare i somras en träpenna för sitt arbete med Erik Penser bank. 

Vinnarna presenteras den 10 september.

Huvuddelen av D&AD avgjordes tidigare i sommar, men eftersom några designkategorier är avhängiga fysiska möten avgörs de först nu.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

D&AD

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.