Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Vann Guldblick i 2019 – nu har trion smält ner priset

Publicerad: 7 januari 2020, 09:59

Petter Swanberg, Clara Uddman och Jesper Hellzén vann 2019 års Guldblick för Björn Borg. Nu har de tre kreatörerna smält ner det gyllene priset och i stället skapat en gonggong till årets Guldblicksinbjudan.


Ämnen i artikeln:

Art DirectorGuldägget

Komm instiftade Guldblick 2017 för att uppmuntra till högre kvalitet och större kreativitet inom svensk formgivning. Specialpriset premierar god art direction och sponsras av Citypaketet. Guldblick tilldelas den kreatör som gjort det mest imponerade formgivningsjobbet under föregående år.

2019 års Guldblick gick till Petter Swanberg, Clara Uddman och Jesper Hellzén för deras jobb ”Chase the Exerhighs” för Björn Borg. Som seden bjuder ska vinnande kreatörer sedan skapa inbjudan till nästa års Guldblicksinskick.

– Vi hade ingen direkt budget, bara en idé. Och ångest. Det är en stor ära att belönas med Guldblick, så vi kände verkligen pressen att göra en värdig inbjudan. Vi gillade tanken på att förvandla priset till något nytt. Kanske en gyllene bebis, eller en trumpet? Sen sa någon gonggong och då kände vi att vi var hemma, säger Petter, Clara och Jesper.

Se filmen här.

Lilla trion, som kreatörerna kallar sig i det här projektet, smälte ner det gyllene priset i form av ett G och hela processen förvandlades till en ruffig kortfilm som är 2020 års inbjudan till Guldblick.

Vinnaren av Guldblick utses av Guldblicksakademien, med Tove Langseth som ständig sekreterare, samt sex andra välmeriterade art directors. Priset delas ut på Guldäggsgalan och ansökan är gratis. Inlämningen för Guldblick 2020 öppnar idag den 20 december 2019 med deadline fredagen den 7 februari.

Filmen GONG är regisserad av Lode Kuylenstierna och producerad av Diktator. 

Arbetsgrupp

Director: Lode Kuylenstierna

Production Company: Diktator

Executive Producer: Per Welén

Creatives: Lilla Trion / Clara Uddman, Petter Swanberg & Jesper Hellzén

Director of Photography: Viktor Skogqvist

Stylist: Sofia Ringertz

Editor: Julian Antell / ArtOfficial Agency

Colorist: Sabina Törnberg / MUD Studios

Sound Design: Martin Dahl

Composer / Music: Johan Dahlén

VFX: Haymaker

Online: Johan Wiman

Equipment: Staffan Övgård / Light in a room

Starring: Henrik Bel Gaeid, Groovy Nickz, David Panchillo

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Art DirectorGuldägget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.