Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

115 miljoner till SVT för flytten av marksänd tv

Publicerad: 21 september 2015, 12:38

SVT får ta emot 115 miljoner kronor.

Foto: Andreas Elgstrand

SVT tilldelas 115 miljoner kronor för de merkostnader som uppstår vid flytten för marksänd tv från 700 MHz-bandet.


Ämnen i artikeln:

RegeringenSVT

Det var den förra regeringen som tog beslutet att det tillgängliga frekvensutrymmet för marksänd tv ska minska från och med den 1 april 2017. Då ska utrymmet 694-790 MHz upplåtas för andra ändramål.

Post- och telestyrelsen håller på med tilldelningsprojektet nu. 700 MHz-bandet ska istället användas till mobila tjänster för att ge bättre mobiltäckning i landet.

För SVT kommer flytten av deras 176 sändare innebära uppskattningsvis 310 miljoner kronor i merkostnader. När Magdalena Andersson idag presenterade budgeten för 2016 stod det klart att bolaget får ta emot 115 miljoner kronor för de kostnader som uppstår.

SVT, SR och UR drabbas också hårt av förflyttningen av tittarna till digitalt. Riksdagen har därför beslutat ett tillkännagivande om att en utredning av radio- och tv-avgiften bör komma till stånd i god tid inför nästa tillståndperiod som börjar 2020.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

RegeringenSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.