Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

13 procent upp för Jarowskij

Publicerad: 10 augusti 2015, 14:58

Jarowskij producerar bland annat Solsidan

Foto: TV4 Play

Tv-produktionsbolaget Jarowskij Enterprises hade ett bra ekonomiskt 2014. Bolagets nettoomsättning steg med 13 procent.


Ämnen i artikeln:

SolsidanJarowskijWelcome to Sweden

Jarowskij ligger bakom produktioner som Solsidan, Welcome to Sweden, Hellenius Hörna och Parlamentet. Det färska bokslutet visar att bolaget omsatte 134,4 (118,5) miljoner kronor under 2014 och att rörelseresultatet landade på 6,0 (3,9) miljoner kronor. Antalet anställda var 46 (35) stycken. Personalkostnaderna var praktiskt taget oförändrade, med 11 miljoner i fjol och 11,5 miljoner under 2013.

I systerbolaget Jarowskij Sverige pågår produktionerna av Solsidan, Welcome to Sweden och Tobias och Morran. Detta bolag hade en omsättningsminskning på 85 procent till 7,5 (50,0) miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på 1,0 (7,0) miljoner kronor. De minskade intäkterna 2014 beror på att man under året inte producerade serierna Welcome to Sweden och Solsidan, som gav ett större kassaklirr under 2013.

En ny säsong av Solsidan spelas in i år. Tv-produktionsbolaget har även inlett en satsning på drama- och familjefilm och bland annat köpt rättigheterna till en filmatisering av Elsa Beskows sagovärld.

Bolagen ingår i Zodiak Media Group, en av världens största koncerner för tv-produktion.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.