Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

15 tjänster bort från Nyhetsbolaget

Publicerad: 10 oktober 2013, 10:00

– Det var sådant här vi fruktade när ledningen delade upp oss i två bolag, säger Nyhetsbolagets klubbordförande Ann Johansson.


Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4

I och med att TV4 slår ihop sex lokalredaktioner till tre och lägger ner lokalsändningarna i Stockholm, så försvinner 15 tjänster från programleverantören Nyhetsbolaget.

– Det känns som att man utnyttjar det faktum att vi nu är två bolag till att göra nedskärningar som varit svåra att genomföra med den gamla organisationen, säger Nyhetsbolagets journalistklubbsordförande Ann Johansson. Det var precis sådant här vi befarade skulle hända.

Genom att TV4 och Nyhetsbolaget kommit överens om att centraliseras redaktionerna i Helsingborg, Borås och Linköping till Malmö, Göteborg och Norrköping, lägga ner ekonomirapporteringen på mornarna samt helt slopa de lokala sändningarna i Stockholm måste Nyhetsbolaget minska med 15 tjänster.

Tio av tjänsterna försvinner i Stockholm och fem på de slopade lokala redaktionerna.

– Genom att sköta centralisera sändningarna till Göteborg, Malmö och Norrköping så tappar vi både lokal förankring och lokalkännedom, säger Anna Johansson.

Nyhetsbolaget informerade fackklubben i går och den övriga personalen i dag på förmiddagen.

Förhandlingar ska inledas i nästa vecka.

Nyhetsbolaget bildades genom en avknoppning från TV4 i början av 2012.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.