Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

2,6 miljoner såg Blågults fall

Publicerad: 16 juni 2008, 10:29

Sverige slog Grekland inför över 3 miljoner tittare. Men i lördags var det ”bara” 2,6 miljoner svenskar som såg Sverige-Spanien. Enligt TV4 är orsaken att det var en tidig match med starttiden 18.00.


Fredrik Ljungberg, Sveriges lagkapten. Foto: Rickard Kihlström.

Sena kvällsmatcher – som Grekland-Sverige i tisdags – är bättre för att locka tittarna. Matcher som går tidigare på kvällen – som Sverige-Spanien i lördags – är svårare med tanke på att många ofta kan ha annat inplanerat då, menar TV4:s fotbollschef Per Nunstedt.

– Siffran var väntad. Vi räknade med färre tittare jämfört med Greklandsmatchen eftersom det var en tidig match den här gången, säger Per Nunstedt.

Bakslaget till trots – TV4 tror att noteringen på Grekland-Sverige-matchen (strax över tre miljoner tittare) slås på onsdag när Sverige spelar ödesmatchen mot Ryssland.

– Då tror jag att vi kan komma upp mot 3,5 miljoner tittare, och jag tror att vi kan slå alla tiders rekord om Sverige når kvartsfinal.

1,3 miljoner bänkade sig för att se Holland-Frankrike i fredags och Grekland-Ryssland i lördags lockade 1,1 miljoner.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.