Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

45 000 såg Reinfeldt hos Adaktusson

Publicerad: 27 augusti 2008, 09:48

Säsongspremiären av TV8:s Adaktusson – med Fredrik Reinfeldt i studion – sågs av 45 000 tittare. – En anständig siffra, säger Lars Adaktusson till Resume.se.


Reinfeldt hos Adaktusson. Foto: TV8.

K-G Bergström kritiserade Fredrik Reinfeldts medverkan i höstens första Adaktusson.

– Han (Fredrik Reinfeldt) ställer till och med upp i små kanaler med en liten publik. Det är uppenbart att han är desperat och beredd att göra allting, sa K-G Bergström i SVT:s morgonsoffa i går.

Adaktusson sändes i går kväll och hade 45 000 tittare, enligt MMS.

– Det är en anständig siffra. Med den publik vi har ligger vi där. Men för oss som nischkanal är repriserna viktiga, en repris kan ha fler tittare, säger Lars Adaktusson, som reagerar mot K-G Bergströms uttalande om att politiker inte ska bry sig om att medverka i samhällsprogram med få tittare.
– Han (K-G) är otroligt besatt av tittarsiffror, säger Adaktusson som menar att journalistik och programinnehåll är mer intressant. Han säger också att hans program har mer relevanta gäster och mer egna nyheter än ”Rakt på med K-G Bergström”.

– Jag känner inte till någon annan statsminister som deltagit i ett program med så lite tittare, säger K-G Bergström som inte vill kommentera Adaktussons motattack.

”Rakt på med K-G Bergström” har premiär  i oktober. Programmet har tidigare säsonger haft ett snitt på 600 000 tittare. Adaktusson har som bäst haft 70 000 tittare.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.