Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

500 000 svenskar betalar för webb-tv

Publicerad: 29 april 2013, 08:51

En halv miljon svenska hushåll betalar för att se på tv via webben. Netflix är den webbtjänst som flest prenumererar på.


Ämnen i artikeln:

HBO NordicNetflixViaplay

I mars 2013 hade en halv miljon svenska hushåll någon form av abonnemang eller prenumeration på en så kallad streamingtjänst som de betalar för. Antal hushåll med webb-TV-abonnemang från Netflix är tre gånger så många som innan lanseringen i oktober 2012. Detta enligt en analys från Mediavision.

Netflix är den största aktören för betal-tv på nätet på marknaden, men även Viaplay och HBO Nordic har blivit större under första kvartalet 2013.

– För TV-industrin som helhet är det som händer nu högintressant. Nya typer av tjänster från flera och delvis nya aktörer skapar ett nytt marknadsläge. För många hushåll kan det dock ännu handla om nyhetens behag, med olika prova-på-abonnemang, säger Natalia Borelius på Mediavision.

Mediavision är ett konsultföretag, med inriktning på strategi och analys inom digital media. Mediavision har sedan 2001 följt framväxten av den digitala mediemarknaden, och varje månad intervjuat 1000 slumpmässigt utvalda personer mellan 15-74 år via webb.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

HBO NordicNetflixViaplay

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.