Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

75 miljoner till barncancerforskningen

Publicerad: 3 oktober 2017, 11:29

Jockiboi fick pris under gårdagskvällen

75 miljoner kronor till barncancerforskningen. Det blev det totala bidraget från mer än 9000 tittare under Barncancergalan i Kanal 5. Ett nytt rekord.

Ämnen i artikeln:

HumorBarncancerfondenKanal 5

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


På måndagskvällen delades Det svenska humorpriset ut i sju kategorier till svenska humorister, under Barncancergalan – Det svenska humorpriset i Kanal 5. Bland annat delades Hederspriset till Gösta Ekmans minne delades ut av Måns Herngren och Hannes Holm och gick till Galenskaparna och After Shave.

Programledaren Carina Berg guidade för andra året i rad tittarna genom galakvällenoch drygt 9000 tittare att engagerade sig och bli Barnsupportrar. Deras totala bidrag blir på sikt 75 miljoner kronor, pengar som gör stor skillnad i finansierandet av forskningsprojekt och i stödet till drabbade barn och deras familjer.

– Discovery och Barncancerfonden förenar sina krafter i flera insatser under året för att bekämpa barncancer. I Barncancergalan – Det svenska humorpriset får vi en unik möjlighet att ta med våra fantastiska tittare i det här viktiga arbetet. Årets gala blev en stark direktsändning som lyckades engagera, aktivera, beröra och underhålla. Jag vill rikta ett varmt tack till Barncancerfonden och alla inblandade, inte minst till de medverkande familjerna som delat med sig av sina liv och sina erfarenheter, och till våra tittare som har gett så frikostigt av sitt stöd och sitt engagemang, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev