Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

A&E Networks vill starta tre nya tv-kanaler i Sverige

Publicerad: 12 november 2013, 14:23

A&E Networks.

A&E Networks har hos Myndigheten för radio och tv ansökt om att få tillstånd att sända tre tv-kanaler i marknätet. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender.


Ämnen i artikeln:

Myndigheten för radio och tv

A&E Networks är ett amerikansk tv-bolag som bland annat bland annat driver kanalerna A&E, Bio, History, Lifetime och Military History. Bolaget ägs till 50 procent vardera av Hearst Corporation och Disney-ABC Television Group. A&E-kanalen är deras flaggskepp och här ligger fokus på biografier, dokumentärer, realityserier och kriminaldramaserier.

Resumé berättade igår kväll att Aftonbladet satsar på en egen digital-TV-kanal. Minst ytterligare fyra nya aktörer har skickat in ansökningar om tillstånd för marksänd digital-TV i Sverige är Horse & Country TV, VIMN Netherlands Holding B.V, VIWM Netherlands B.V. och Scripps Networks International (UK) Limited.

Samtidigt vill minst tre bolag vill utöka antalet kanaler: Norrbottens media vill utöka från 1 till 2 tillstånd, BBC vill utöka från 2 till 3 tillstånd och Turner och Non Stop AB vill utöka från 6 till 8 tillstånd.

I går var sista dagen att skicka in ansökningar för tillstånd för marksänd digital-TV till Myndigheten för radio och tv. Det bör påpekas att alla ansökning som kommit in till myndigheten ännu inte har registrerats i diariet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.