Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

A Great Day ska göra webb-tv av crowdfunding

Publicerad: 8 september 2014, 11:44

Mikael Flodell

A Great Day är webb-tv-plattformen som ska hjälpa människor världen över att uppfylla sina drömmar. – Det här är ett helt nytt koncept som jag verkligen tror på, säger Mikael Flodell till Resumé.


Sajten beskrivs av deadline.com som en blandning av Shark Tank, Kickstarter och Make-a-Wish Foundation. A Great Day ska göra webb-tv av att hjälpa människor att uppfylla sina drömmar.

– A Great Day är en helt ny innovativ plattform med en egen webbkanal som ska hjälpa folk att följa sina drömmar. Vi satsar stort på att nå ut i USA, säger Mikael Flodell, vd och exekutiv creative director på A Great Day, till Resumé.

En plattform för ansökningar och de kommande webb-tv-sändningarna har startats upp på aGreatDay.tv. Än så länge har sajten legat uppe i knappt en vecka, men redan har 100-tals ansökningar kommit in.

– Vi jobbar aggressivt med sociala medier och hoppas att sidan kommer spridas vidare, vilket vi redan har sett att den gör. Det känns fanatastiskt att vi redan har fått in så många ansökningar i ett så pass tidigt skede, säger Mikael Flodell.

För att ansöka om att få sin dröm uppfylld krävs en film och en kort beskrivning av dig och din dröm. Ansökningarna tas emot från hela världen. Vilka som blir de medverkande till webb-tv-serien kommer väljas ut av en jury.

– Vilka som kommer sitta i juryn håller vi på att tittar på just nu. Den kommer bestå av fyra amerikaner och en svensk, en del kommer vara kända ansikten medan andra kommer vara aktuella namn när det handlar om att uppfylla drömmar.

Sajten kommer lanseras den 14 november samtidigt som webb-tv-sändningarna drar igång. För Mikael Flodell är det helt nytt att jobba med den här typen av koncept.

– Nu jobbar jag business to customer vilket är helt nytt för mig. Jag har tidigare jobbat mot företag på ett helt annat sätt med film- och reklamproduktioner. Det här är ett nytt koncept som jag verkligen tror på.

Den första webb-tv-satsningen kommer senare bli till fler programformat på samma plattform.

– Vi kommer bygga vidare på konceptet genom att till exempel göra vinnarfilmer senare. Vi tror att A Great Day kommer ha ett intressant innehåll även för tv-kanaler som t.ex. TV4, säger Mikael Flodell.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.