Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Abdikera, kungen!”

Publicerad: 24 maj 2011, 09:52

Expressens politiske krönikör K-G Bergström anser att kungen borde lämna över till kronprinsessan Victoria. – Om han bryr sig om monarkins framtid så vore det den rimligaste utgången, säger K-G Bergström i Gomorron Sverige.


Ämnen i artikeln:

Gomorron SverigeK-G BergströmKungenExpressen

K-G Bergström. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

K-G Bergström menar att kungen borde lämna över till kronprinsessan efter den senaste tidens skriverier, vilket lett till ett sargat förtroende för kungen hos det svenska folket.
– Kungen borde förbereda sin abdikation, säger K-G Bergström i morgonens Gomorron Sverige.

Han fortsätter:
– Det är uppenbart att förtroendet är så mycket större för Victoria än för honom. Nu när han har fått en sådan enastående lämplig tronföljare i sin dotter så borde han under anständiga former förbereda sin avgång. Om han bryr sig om monarkins framtid så vore det den rimligaste utgången, säger K-G Bergström.

Lämpliga tidpunkter för kungen att abdikera vore, enligt K-G Bergström, kungens 66-årsdag nästa år eller 40-årsjubileet av trontillträdert 2013.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.