Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Adaktusson planerar hemligt superprogram

Publicerad: 16 juni 2010, 06:54

Lars Adaktusson dyker inte upp i rutan i höst – men han blir kvar på TV8 och planerar för en comeback med en hemlig storsatsning som ska sändas i vår nästa år. – Det blir ett påkostat program, en stor satsning, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Lars AdaktussonTV8

Lars Adaktusson. Foto: Patrik Thalén.

I fredags skrev Resume.se att TV8-profilen Lars Adaktusson inte har något program i höst.

– Vi är nöjda med programmet, men tittarsiffrorna var för låga för att vi skulle kunna fortsätta på samma sätt, sa Max Lagerbäck, presschef på MTG TV.

Adaktusson tar en lång paus från rutan – men han kommer inte att ligga på latsidan. Han meddelar att han ska jobba hårt med att utveckla ett nytt fomat som ska få rejält med resurser.

– Framtiden på TV8 ser väldigt bra ut för min del. Att det inte blir något program i höst är ett medvetet beslut som jag har varit med och fattat.

– Jag vill ta god tid på mig att jobba fram det här bredare formatet. Det ska vara professionellt, påkostat och stort, säger han.

Adaktusson kommer att resa runt och träffa kolleger på andra tv-bolag för att hämta inspiration till det nya programmet. Samtidigt ska det inte bli någon kopia.

–  Vi ska hitta ett format där jag känner mig komfortabel, och det ska vara något som inte är gjort tidigare, säger Lars Adaktusson som inte vill avslöja fler detaljer.

– Det här är ett brett utvecklingsarbete och det finns en vilja att göra något riktigt bra och med MTG:s nya mediehus finns goda förutsättningar för det, säger Lars Adaktusson.

Är du nöjd med din tid på TV8, blev det som du tänkt dig?

– Jag har investerat kraftigt i arbete, tid och prestige och det har gått bra. När jag började hade TV8 en tittartidsandel på 0,7 procent, nu är den uppe på 4,5-5 procent. TV8 är en av de snabbast växande kanalerna. Sedan kunde det ha gått bättre tittarmässigt för mitt program, men jag får stor credit internt för att kanalen gått så bra och vuxit så mycket.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lars AdaktussonTV8

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.