Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Adamo får tv-show – hos Bonniers konkurrent

Publicerad: 7 november 2008, 10:42

Det har varit på gång flera gånger – nu blir det verklighet: Bonniers tidskriftsdrottning Amelia Adamo får en egen tv-show. I MTG-kanalen TV8.


Amelia Adamo. Foto: Andreas Elgstrand.

Amelia Adamo , chefredaktör för M magasin, spelade in en pilot för MTG:s TV8 redan för några år sedan. När Bonnier fick nys om det så tog Linda Grahn, då programchef på TV4 Plus, kontakt med Adamo och programförslag diskuterades – men projektet lades på is.

– Vi är inte oense. Men om man ska göra bra tv och inte har gjort tv förut så kräver det att man lägger ner mycket tid, och det var mer tid än jag räknat med. Då får det vänta, sa Amelia Adamo till Resume.se våren 2007.

Men nu får Amelia Adamo ett program trots allt. Och det var TV8 som lyckades få henne att nappa. Till Expressen säger hon att det inte har varit någon stor dröm för henne att göra tv.

– Nej. I så fall hade jag gjort det före sextio års ålder. Mina tidningar drar in stora summor pengar. Man blir inte rik på tv. Jag gör det för att det passar mig nu. Plötsligt trillar polletten ned, säger hon till Expressen.

Tv-showen heter kort och gott "Amelia Adamo". Det är ett livsstilsprogram som ska bestå av åtta trendspaningar i tiden, skriver Expressen. Några av ämnena blir plastikoperationer och lust. Amelia Adamo poängterar att det inte blir något soffprogram.

– Vi ska ut och möta förändringarna där de finns, säger hon.

Programmet har premiär i januari.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.