Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Aftonbladet slipper böter

Publicerad: 2 maj 2008, 12:07

Aftonbladets vädersändningar i TV7 fälldes i Granskningsnämnden och kanalen skulle betala 50 000 kronor i böter. Nu skriver kammarrätten ner beloppet. Anledningen är att kanalens totala intäkter under första året bara var 70 000 kronor.


Förra våren fälldes Aftonbladets sändningar i TV7 av Granskningsnämnden för att det var otydligt vem som var avsändare till väderprogrammet. Sändningen sponsrades av fritidsresor men det fanns ingen tydlig avskiljning mellan sponsormeddelandet och den faktiska väderrapporten.

Granskningsnämnden ansökte om påförande av särskild avgift hos länsrätten. Aftonbladet skulle böta 50 000 kronor.

Men Aftonbladet överklagade till kammarrätten. Bötesbeloppen viktas mot det aktuella företagets tidigare årsomsättning och i det här fallet var Aftonbladets tv-bolag nystartat.

Bötesbeloppet får inte överstiga 10 procent av årsomsättningen och Aftonbladet har visat att man inte drog in mer än 70 000 kronor under det första räkenskapsåret.

Kammarrätten går på Aftonbladets linje och skriver ner bötesbeloppet till 7 000 kronor.

Läs mer: Aftonbladets KO-vändning

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.