Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Aftonbladets partiprogram får prestigeprojekt

Publicerad: 1 april 2014, 08:19

Stefan Löfven i Partiprogrammet.

Foto: Skärmdump från programmet.

Inför valet i höst samlas partiledarna som vanligt i direktsända tv-debatter. Men den här gången inleder Aftonbladets tv-satsning Partiprogrammet debatten för valmånaden.
– Det är ett stycke tv-historia som skrivs, säger Jan Helin, publisher på Aftonbladet i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Den 1 september kommer riksdagens åtta partiledare till kongresshallen Waterfront i Stockholm. Aftonbladet ska fokusera på tittarnas och läsarnas frågor.

Det blir första gången alla partiledare samlats för en valdebatt på nätet och första gången en kvällstidning får göra tv-produktionen.

– Efter årsskiftet trappade vi upp jobbet att få dem att ställa upp. Vi tog kontakt med Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven först, eftersom det är svårast för dem att hitta ett datum. De sista veckorna är alla upptagna och uppbokade. Sedan har SVT och TV4 sina fasta dagar, säger Hanna Olsson, samhällschef på Aftonbladet.  

Enligt henne är det först nu man kan göra det här med full kraft, även om online-tv har utvecklats mycket under de senaste åren.  

– Vi har haft en väldigt bra diskussion med partierna. Det underlättar att Partiprogrammet gått bra och att de sett att vi kan producera en professionell tv-produktion. Sen är Aftonbladet den primära nyhetskällan för unga människor, vilket gör att man når den målgruppen, säger Hanna Olsson.  

Karin Magnusson, som är programledare för Partiprogrammet, kommer att leda debatten.  

Hur programmet och debatten kommer att se ut kommer att tas fram under våren och sommaren.  

– Det här betyder enormt mycket för oss och det är stort att få göra en partiledardebatt. Det stärker ytterligare vår position som störst och starkast när det gäller valbevakningen, säger Hanna Olsson.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.