Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Aftonbladets reportage blir dokumentär i TV4

Publicerad: 20 maj 2010, 11:05

Aftonbladets reportageserie om förlamade Candrah Löfgren, som fick ingenom sin önskan att dö, blir dokumentärfilm i TV4.
Den sänds på måndag med titeln "Candrah och döden".


Ämnen i artikeln:

TV4Aftonbladet

Aftonbladets uppmärksammade reportage gjordes av reportern Staffan Lindberg och fotografen Urban Andersson. De följde Candrah Löfgren ända fram till slutet.

Nu blir delar av materialet dokumentärfilm i TV4. Den sänds på måndag den 24 maj och har titeln "Candrah och döden". Där skildras Candrah Löfgrens sista månad i livet.

Candrah Löfgren led av en neurologisk sjukdom och andades från sex års ålder med respirator. Hon fick igenom sin önskan att avsluta sitt liv genom att få respiratorn avstängd. Under hennes sista månad i livet filmades intervjuerna – det blev tio timmar film som klippts ihop av TV4:s Daniel Gökinan.

– Vi är mycket glada över att Aftonbladet valde att komma till oss med sitt unika material. Resultatet har blivit en mycket stark film om livet, döden och Candrahs kamp för värdighet, säger Fredrik Lundberg, chef för TV4:s samhällsredaktion.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.