Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Agendas nyvalsblunder

Publicerad: 29 december 2014, 09:44

Agendas sajt innan den uppdaterades under förmiddagen i dag.

Foto: Skärmdump.

"Under våren blir det förstås annars mycket fokus på nyvalet som planeras äga rum 22 mars". Så står det på Agendas sajt – trots att det sedan i lördags står klart att det inte blir något nyval. – Vi ska uppdatera på en gång, säger Mikael Pettersson, projektledare på Agenda.


Ämnen i artikeln:

SVTAgenda

Den 3 december utlyste statsminister Stefan Löfven extraval efter att Sverigedemokraterna meddelat att de tänkte fälla regeringens budget. I lördags meddelade regeringen tillsammans med alliansen om att de kommit fram till en lösning som inte skulle innebära nyval: decemberöverenskommelsen. Den innebär bland annat att en minoritetsregering ska få igenom sin budget genom att oppositionen som är delaktiga i överenskommelsen lägger ner sina röster.

Men på Agendas redaktion har de senaste dagarnas händelser gått förbi sajten. Där står det nämligen att Agenda efter julledigheterna ska innehålla mycket om nyvalet – något som Mikael Pettersson säger är en miss.

– Vi skrev en allmän text om när Agenda kommer tillbaka och sen gick alla på jullov. Själv hade jag fullt sjå att hänga med i allt det skrevs om under lördagen. Så nej, det är en miss, men det var snällt att du ringde och berättade det, säger han.

Mikael Pettersson är fortfarande ledig, men ska se till att texten uppdateras på en gång.

– Det är olyckligt att det hände – men hoppas inte alltför många tror att vi tror att det blir nyval – utan förstår att vi har varit lediga, säger han och fortsätter:

– Sajten är mer en programinformationssida som inte uppdateras med nyheter som till exempel SVT Nyheter gör. Agendas sajt är inte ständigt är uppdaterad – speciellt inte när redaktionen är ledig.

Men nu när det inte blir något nyval – vad kommer fokus i stället att ligga på hos Agenda i vår?
– Nu blir det nog större fokus än vanligt på vårpropositionen som regeringen kommer att använda för att driva sin egen politik eftersom de nu administrerar alliansens budget. Det blir också fokus på det nya gänget på Moderaterna eftersom de byter ut stora delar. Annars blir det normal politisk bevakning och det finns fortfarande en massa spännande som kommer att hända.

Strax efter Resumés intervju med Mikael Pettersson uppdaterades Agendas sajt. Nu står det: "Under våren blir det förstås också mycket fokus på det nya politiska läget efter den så kallade decemberöverenskommelsen".

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTAgenda

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.