Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Agnes-Lo Åkerlind till Eyeworks

Publicerad: 22 oktober 2012, 15:29

Agnes-Lo Åkerlind.

Agnes-Lo Åkerlind, som bland annat ligger bakom SVT Play-serierna "Rebecca & Fiona" och "Danne & Bleckan", går till produktionsbolaget Eyeworks kan Resumé avslöja. – Det märktes att de förstår mig och vad jag vill göra, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

EyeworksAgnes-Lo Åkerlind

Agnes-Lo Åkerlind började på P3 som 19-åring och jobbade där som  reporter, programledare och producent. Sedan dess har hon frilansat för både  radio och tv, främst inom public service.

Det är framför allt produktionerna för SVT Play som har satt hennes namn på  kartan. Dokumentärserien "Rebecca & Fiona" vann Kristallen och  hennes senaste verk, "Danne & Bleckan", nominerades till Årets  realityprogram 2012.

Nu går hon till produktionsbolaget Eyeworks, kan Resumé avslöja.

– Vi kommer att bredda vårt fokus och satsa på en ny typ av  kvalitetsproduktioner både när det gäller dokumentärer, humorprogram och  bred underhållning. Det blir mycket SVT-fokus och då är Agnes-Lo en  nyckelrekrytering, men hon kommer givetvis att vara med i pitcher på  alla bolagen,  säger Alexander Jamal, affärschef Eyeworks till Resumé.

Agnes-Lo Åkerlind själv tycker det ska bli jätteroligt.

– Jag har gjort ett noga uttänkt beslut. Jag har träffat flera olika personer och bolag och efter ett par sömnlösa nätter tog jag detta beslutet, säger hon och fortsätter:

– Det märktes att de förstår mig och vad jag vill göra. Jag har jättestort förtroende för de jag kommer att jobba närmast, jag gillar hur vi ska jobba och jag får stor frihet att jobba med utveckling av programidéer.

Du har frilansat länge, hur känns det att komma till något fast?
– Det känns skönt att ha ett hem nu, någonstans där jag kan samla alla mina idéer. Jag kan utveckla idéer under ett tak med stor kompetens.

Vad vill du jobba med för projekt med Eyeworks?
– I en drömvärld jobbar jag mer med SVT och Clara Mannheimer och Eva Beckman som jag tycker mycket om. Jag vill fortsätta göra saker som jag bryr mig om, men kanal och plattform spelar mindre roll.

För en längre intervju med Agnes-Lo Åkerlind, läs Resumés helgintervju med henne här.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

EyeworksAgnes-Lo Åkerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.