Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Åh, så skönt"

Publicerad: 30 juni 2010, 09:40

Stenhård konkurrens från VM-fotbollen. Ändå var det över 1,5 miljon svenskar som såg premiären av ”Allsång på Skansen”. – Åh, så skönt, vad glad jag blir, säger SVT:s projektledare Gunilla Nilars till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenSVTFotbolls-VM

Anders Lundin, programledare för "Allsång på Skansen".

Gunilla Nilars får beskedet om tittarsiffran – 1 587 000 – av Resume.se. "Allsång på Skansen" var det mest sedda tv-programmet i går.

– Å, vad glad jag blir, ni är de första som ringer. Det är säkert den lägsta premiärsiffran vi haft, men konkurrensen har aldrig varit hårdare, VM-fotboll och väldigt fint väder, säger Gunilla Nilars.

Åttondelsfinalen mellan Spanien och Portugal  i SVT 2, drog som mest 1,5 miljon tittare (under andra halvlek. Första halvlek 1,3 miljoner) – det är den bästa noteringen för fotbolls-VM hittills under turneringen.

2008 var det 2 290 000 tittare som såg säsongspremiären av ”Allsång på Skansen”.

– I fjol var det 1,9 miljoner tror jag. Men som sagt, eftersom det var så fint väder och VM-fotboll så hade vi varit nöjda med allt över en miljon, säger Gunilla Nilars.

Tittarsiffrorna kommer från MMS.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.