Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

AIK blåste TV4 på Alm

Publicerad: 28 november 2008, 05:46

Andreas Alm hade skrivit nytt kontrakt med TV4. Men på torsdagskvällen kom nyheten att han i stället blir assisterande tränare i AIK. – Tråkigt för oss, men samtidigt jättekul för Andreas, säger TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic till Resume.se.


Andreas Alm. Foto: Scanpix.

För en månad sedan jublade TV4 över att ha skrivit ett nytt kontrakt med Andreas Alm som expert, inriktad på svensk fotboll – allsvenskan, svenska cupen och superettan.

Tidigare hade Alm bara gjort inhopp, det nya kontraktet innebar att han från och med i vår skulle vara expert på permanent basis. TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic kallade det för en kanonvärvning.

– Han är en av Sveriges absolut bästa fotbollsexperter. Han har stenkoll, är noggrann och har bra analytisk förmåga, sa Osmanbegovic till Resume.se.

Men det nya samarbetet sprack innan det ens börjat. På torsdagskvällen släppte AIK nämligen bomben: Andreas Alm blir ny assisterande tränare till Mikael Stahre.

Emir Osmanbegovic fick reda på övergången i dag.

– Jag visste att han hade pratat med några klubbar, men att det var AIK kom som en överraskning, säger Emir Osmanbegovic och fortsätter:

– Vi kommer att försöka se vad det innebär för oss, det här är då färskt än. Men han kommer inte att kunna jobba som expert för oss i den omfattning som vi velat. Men kanske han kan dyka upp lite som gäst i våra program.

Vad säger du om hans val?

– Naturligtvis är det tråkigt för oss, men det är jättekul för Andreas att han får möjlighet att utveckla sig som tränare. Vi har pratat med Andras och sagt att om möjligheten dyker upp så ska inte vi stå i vägen. Det tjänar vi på i längden. Vi släppte ju Hasse Backe till Manchester City exempelvis.

Nu får ni börja jakten på en ersättare alltså?

– Ja, vi får se till att täppa igen den här luckan.

Förre AIK-spelaren Andreas Alm ansluter till sin gamla klubb vid årsskiftet. Kontraktet löper på tre år. Han har senast varit tränare i Eskilstuna City.

Läs mer: Alm får fast expertjobb i TV4

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.