Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Åke Ortmark slutar på Axess

Publicerad: 1 juli 2008, 12:47

Ett förslag om 55 procent i sänkt ersättning blev för mycket för Åke Ortmark. Nu slutar han på Axess.   – Jag har valt att inte förnya mitt kontrakt för hösten, säger han till Resume.se.


Åke Ortmark. Foto: TV8

Journalistlegendaren Åke Ortmark rekryterades till Axess från TV8 där han var en av kanalens profiler med sina intervjuprogram.

Han har haft ett kontrakt med Axess som har förnyats var sjätte månad. Men det var vid den senaste förhandlingen som parterna inte kunde komma överens.

– De vill sänka min lön med 55 procent. Det var för mig oacceptabelt och liktydigt med att man ville avbryta samarbetet, säger Åke Ortmark.

– Den enda andra rimliga tolkningen är att bolaget är i djup kris, men det är inget som jag kan bedöma i egenskap av frilans.

Vilka summor handlar det om?
– Det är inget som jag vill berätta.

Vilka argument framfördes för sänkningen av ersättningen?
– Det framfördes på ett sätt där de underströk att de var angelägna om att sänka sina kostnader. Min ersättning stämde inte med deras kostnadsbild. Om de å andra sidan framfört att de behövde hjälp för att ta sig ur en kris, så hade jag gärna arbetat helt utan ersättning. Men det framställdes inte på det viset.

Vad ska göra istället?
 – Jag gör så mycket annat. Jag skriver mina memoarer och har en rad andra journalistiska uppdrag.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.