Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Al Jazeera storsatsar i USA

Publicerad: 27 maj 2013, 14:39

Al Jazeera satsar på amerikanska inrikesnyheter

När den Qatar-ägda nyhetskanalen Al Jazeera ska etablera sig i USA satsar man på inrikes-material och namnkunnig redaktion


Ämnen i artikeln:

Al Jazeera

Enligt New York Times håller Al Jazeera på att rekrytera över 800 journalister till sin USA-satsning. Orsaken till den massiva arbetsstyrkan är att kanalen tänker fylla sina sändningar till minst 60 procent med inhemska amerikanska nyheter och feature.

Resterande 40 procent kommer att komma från kanalens nuvarande engelskspråkiga sändingar.

Al Jazeeera har i flera år försökt få kabelutrymme från amerikanska leverantörer, men fått kalla handen. Det är först nu, sedan kanalen köpte Al Gores "Current TV" i januari, som man fått in en fot på den amerikanska marknaden.

Premiären har skjutits upp flera gånger, enligt New York Times orsakat av Al Jazeeras höga ambitionsnivå, men så gott som dagligen anställs journalister från CNN och Time Magazine av kanalen, och nya tvstudior installeras på olika ställen i New York.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Al Jazeera

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.