Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Älg tippar fotbolls-EM för TV4

Publicerad: 10 juli 2013, 06:47

Efter succén med den tyske bläckfisken Paul som tippade matcher i fotbollsVM 2010, lanserar nu TV4 älgen Peppe som ska tippa matcher i EM.


Ämnen i artikeln:

FotbollskanalenTV4

Ingen har väl glömt bläckfisken Paul, en åttaarmad bläckfisk som levde i ett akvarium i Oberhausen i Tyskland.  Han uppnådde världsberömmelse under fotbolls-VM i Sydafrika 2010 då han upprepade gånger förutspådde rätt vinnare i Tysklands matcher.

Inför EM i Sverige lanserar TV4 nu älgen Peppe som ska tippa matcherna.

Peppes tips kommer att presenteras som avslutning i TV4:s EM-magasin Late Night EM som sänds varje dag under mästerskapet.

fotbollskanalen.se/peppe kan man läsa mer om älgen Peppe samt ta del av klippen med Peppes tips. På Twitter finner man Peppe som @KungPeppe.

Konceptet med djur som tippar matcher börjar bli igenkänt och mycket populärt mästerskapssammanhang. När nu Sverige arrangerar EM på hemmaplan så ska givetvis en älg tippa slutresultatet. Hur träffsäker skogens konung är återstår nu att se.

De två första matcherna ligger nu på fotbollskanalen.se/peppe.

– Detta dök upp som en av många galna idéer hos oss när vi satt och planerade marknadsföringsaktiviteter för mästerskapet och TV4 var på tårna och nappade på konceptet, säger Jacob Westerlund, projektledare på reklambyrån Wilson Creative som står bakom konceptet.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

FotbollskanalenTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.