Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Alla operationer innebär en risk"

Publicerad: 18 november 2010, 10:30

Kanal 5 och Eyeworks börjar snart spela in serien ”Skönhetsresan”. Då sänder Uppdrag granskning ett chockerande reportage om skönhetsoperationen i Polen som slutade med en tragedi. – Om Uppdrag granskning fick folk att tänka efter en extra gång så är det bara bra. Allt annat vore cyniskt, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningDan PanasKanal 5

Bild från gårdagens "Uppdrag granskning". Foto: SVT.

I vinter börjar Eyeworks spela in den nya serien ”Skönhetsresan” på uppdrag av Kanal 5. Serien handlar om svenskar som åker till Thailand för att göra skönhetsoperationer i samband med semestern. När nyheten kom ut i förra veckan berättade Kanal 5 att programmet ska gå i samma stil som ”Ullared” och ”Färjan”.

Igår sändes Uppdrag granskning, som berättade den tragiska historien om Christina, 31, som åkte till Polen för en bröstförstoring. I hennes fall gick allt oerhört snett och idag befinner hon sig i ett vegetativt tillstånd. Berättelsen fick stort genomslag och frågor om säkerheten för skönhetsoperationer utomlands väcktes i media.

Folkstormen påverkar inte Kanal 5 i beslutet att gå vidare med den nya serien.

– Den är inte inspelad än. Inspelningarna börjar inom kort, säger Dan Panas.

Nu poängterar att den nya serien inte är en ”såpa” utan en dokumentär skildring av människor som redan har fattat sitt beslut på egen hand. Att det skulle handla om lättsam underhållning är det inte tal om längre.

– Det är ett ämne som man måste hantera på rätt sätt om det ska beskrivas i en dokumentärserie, och det kommer vi att vara väldigt måna om, säger Dan Panas.

Han har för lite information om Uppdrag gransknings program för att uttala sig om det enskilda fallet. Däremot tycker han att det är bra om det får effekten att folk tänker efter en extra gång innan de bestämmer sig för att åka iväg och göra ingreppet.

– Alla operationer innebär en risk, och jag både hoppas och tror att personer som står i begrepp att göra det här också tar med det i sina beräkningar, säger han.

– Då är det bättre om folk är mer genomtänkta än mindre, och om Uppdrag granskning fick folk att tänka efter en extra gång så är det en bra sak. Allt annat vore bara cyniskt, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.