Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ambitionen: Visa så mycket det går

Publicerad: 21 januari 2011, 12:26

TV4 Sport anklagas för att svika Serie A-tittarna. Det är inte sant, svarar nu fotbollschefen Emir Osmanbegovic. – Så fort det är EN match som inte visas blir det missnöje från supportrarna, säger han.


Ämnen i artikeln:

Emir OsmanbegovicTV4 SportTV4

Zlatan Ibrahimovic från en match i höstas. Foto: TV4.

Kritiken mot TV4 kommer i första hand från personer som är aktiva på sajten Svenska Fans. Inför säsongen gav Emir Osmanbegovic det här beskedet till dess användare:

”Jag kan i nuläget inte se någonting som skulle kunna "peta" Serie A från tablån på helgerna. TV4 Sport är en sportkanal och kanalens bästa rättighet just nu är Serie A. Vi har bestämt oss att visa minst fem matcher varje helg och kommer att hålla oss till det. Lördagar klockan 18.00 och 20.45, samt söndagar 12.30, 15.00 och 20.45. Även fredagsmatchen(20.45) kommer alltid att visas när den spelas. Då blir det fem eller sex matcher per helg och egentligen ingen skillnad mot vår tidigare huvudliga - La Liga. Vi visade ju sex matcher per helg från La Liga när den låg i TV4 Sport."

Nu finns det flera som känner sig svikna. Några som Resume.se har varit i kontakt med hävdar att Fyran inte lever upp till vad man lovade inför årets säsong.

– Trots att TV4 Sport med fotbollschefen Emir Osmanbegovic i spetsen hela tiden talar om att Serie A har fler tittare än de andra stora europeiska ligorna så känns det som att man hela tiden väljer att ”peta” de italienska matcherna ur tablån så fort man har möjlighet till detta, säger några till Resume.se och tillägger:

– Varför lova så stort inför säsongen? Varför lova något som man bevisligen inte klarar av att hålla?

På TV4 medger man att vissa matcher har blivit tvungna att stryka på foten. Fotbollschefen menar att om kanalen visar 100 matcher men missar den 101:e blir det kritik från lagens supportrar.

– Det jag sa var att ambitionen i nuläget är att visa så mycket som möjligt. Men när det dyker upp ett Handbolls-VM där det går bra för Sverige får man göra vissa överväganden. Men vi har ”Club calcio” och visar mål från alla matcher varje helg. Så jag tycker absolut att vi har tagit hand om rättigheterna, säger Emir Osmanbegovic.

– Serie A är en väldigt viktig rättighet och vi har ambitionen att visa så mycket matcher det bara går. Serie A har tidigare misshandlats i de kommersiella kanalerna men vi kommer visa runt 250 direktsända matcher den här säsongen, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.