Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Amerikanska ABC köper Solsidan

Publicerad: 3 december 2010, 11:17

Nu är det klart – och Felix Herngren jublar. Manusidén till TV4:s, Jarowskijs och FLX:s humorserie Solsidan är såld till amerikanska tv-bolaget ABC som ska göra en amerikansk version av den svenska tittarsuccén.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenSolsidanTV4FLXJarowskij

Solsidan-gänget. Foto: TV4.

I våras avslöjade Resume.se att TV4:s Solsidan hårdlanserades internationellt och att en export till USA var nära. Nu är alla papper påskrivna – det är amerikanska storkanalen ABC som köper manusidén för en egen version av humorserien.

Felix Herngren, vars bolag FLX producerat Solsidan tillsammans med Jarowskij, är en av manusförfattarna.

Försäljningsagent för Solsidan är produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn (STO-CPH).

– Solsidan är lite kulturellt betingad, men har mycket igenkänning som är gångbart internationellt, har producenten Kerstin Andersson på Jarowskij tidigare sagt till Resume.se.

Säsong två av Solsidans spelades in i höstas och sänds i TV4 med start söndagen den 16 januari 2011 klockan 20.00 i TV4.

Succén för Solsidan har även gjort att de svenska tv-kanalernas intresse för nya svenska, välregisserade humorserier har vuxit. Resume.se har tidigare rapporterat att Jarowskij har två nya – ännu hemliga – humorserier på gång för nästa år.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.