Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Anders Bagge förlorar miljontvisten

Publicerad: 24 juli 2013, 07:21

Låtskrivaren Anders Bagge är domare i TV4:s "Idol". Enligt låtskrivaren har hans tidigare affärspartner tagit ut ett otillåtet lån på 15 miljoner kronor från Anders Bagges bolag. Men Stockholms tingsrätt anser att det inte går att bevisa blåsningen.


Ämnen i artikeln:

Anders BaggeIdol

En tidigare affärkompanjon till Anders Bagge, ska för sitt företags räkning ha lagt vantarna på ett otillåtet lån på 15  miljoner kronor ur Idol-jurymedlemmens bolag.

Lånet var otillåtet genom att det genomfördes utan att styrelsen i Anders Bagges bolag underrättades, rapporterade SvD Näringsliv.

Anders Bagge försökte därför försätta affärspartnerns bolag i konkurs.
Nu har Stockholms tingsrätt beslutat att ogilla hans ansökan.

– Det material som framkommit, styrkte inte att fordran fanns. De har inte kommit hela vägen med att bevisa att lånet var otillåtet. Det som händer nu är att sökanden har tre veckor på sig att överklaga tingsrättens beslut till hovrätten, säger notarien Natali Phahlén på Stockholms tingsrätt till Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Anders BaggeIdol

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.