Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Andreas Alm får fast expertjobb på TV4

Publicerad: 23 oktober 2008, 10:11

Nu är det slut på tillfälliga inhopp i rutan för Andreas Alm. Från och med i vår blir han fotbollsexpert på TV4 permanent. – Det ska bli jättespännande att få köra på riktigt, säger han till Resume.se.


Andreas Alm. Foto: Scanpix.

Andreas Alm, tidigare allsvensk spelare och numera tränare för Eskilstuna City, började sin expertbana i tv på dåvarande Sport-Expressen. Sedan, när kanalen blev uppköpt, fortsatte han att göra inhopp i TV4.

Han har kombinerat jobbet på mediebyrån JFS & Co med tränarsysslan i Eskiltsuna City och hoppat in som expert i rutan när han har haft tid.

Men från och med i vår blir han expert i TV4 på permanent basis. Det nyligen undertecknade avtalet gör att han slutar sitt jobb på JFS & Co, men fortsätter som tränare.

TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic kallar det för en kanonvärvning.

– Han är en av Sveriges absolut bästa fotbollsexperter. Han har stenkoll, är noggrann och har bra analytisk förmåga, säger Emir Osmanbegovic.

Andreas Alm kommer i sin expertroll att ägna sig åt svensk fotboll – allsvenskan, svenska cupen och superettan.

– Jag har provat spansk fotboll, men när det gäller internationell fotboll är jag inte tillräckligt påläst. Jag fokuserar på svensk fotboll och det här avtalet med TV4 känns jättebra, säger Andreas Alm.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.