Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Andreas Carlssons pr-knep blåste TV4

Publicerad: 16 mars 2011, 11:21

TV4 hade planerat att själva presentera att det blir en ny Idol-jury. Därför blev pressfolket på TV4 tagna på sängen när Andreas Carlsson, uppbackad av pr-konsulten Lili Assefa, i går gick ut och berättade om sin sorti på egen hand. Andreas Carlssons smarta pr-knep gjorde att han själv fick maximalt med uppmärksamhet.


Ämnen i artikeln:

Lili AssefaIdolTV4Andreas Carlsson

Andreas Carlsson med sin pr-konsult och vän Lili Assefa. Hon har tidigare jobbat som presschef för Idol och är även Laila Bagges pr-konsult. Foto: Resumé.

TV4 hade planerat att presentera allt på ett bräde inom kort – att befintliga Idol-juryn med Andreas Carlsson, Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren skulle förnyas med en ny jurykonstellation.

Men Andreas Carlsson hann före. Snopet nog för TV4 gick han ut med nyheten om sitt avhopp i går. Andreas Carlsson backades upp av sin pr-konsult Lili Assefa, som för övrigt varit presschef för just Idol tidigare.

TV4:s presschef Camilla Filipsson var märkbart tagen när Andreas Carlsson på eget initiativ, utan TV4-presstjänstens vetskap, gick ut med nyheten.

– Det är väldigt snopet. Det sätter en hel process i gungning, nu måste vi sätta oss ner och hitta en ny jurymedlem, säger Camilla Filipsson till Aftonbladet.

Om hela jurybytet hade presenterats på ett bräde i TV4:s regi hade Andreas Carlsson inte fått tillnärmelsevis så mycket uppmärksamhet som han fick nu. Det är stora rubriker om Andreas Carlsson i kvällstidningarna i dag, dagen efter beskedet.

Resume.se har talat med Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för Idol på TV4. Han låter inte lika skakad som presschefen Camilla Filipsson.

– Vi i produktionen har en längre tid känt till att Andreas skulle sluta men inte när han skulle gå ut med det. Vi visste inte om att han skulle gå ut med det i går. Men vi har en ny jury klar och ska presentera den inom kort, säger Magnus Karlsson Lamm till Resume.se.

Andreas Carlsson har länge samarbetet med pr-konsulten Lili Assefa som skickade ut gårdagens pressmeddelande.

Lili Assefa har tidigare alltså jobbat med Idol som pressansvarig. Hon är även pr-konsult för Laila Bagges smyckskollektion Rock by Sweden.

Nu senast var Lili Assefa presschef för Melodifestivalen i SVT.

Efter pr-kallduschen planerar TV4:s pr-stab i detta nu febrilt hur och när man ska presentera den nya Idol-juryn.

Resume.se har sökt Lili Assefa för en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.