Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Anmäls efter förolämpning

Publicerad: 21 februari 2011, 09:24

– I Linköping finns ingen fotboll alls. Man får åka till Norrköping, sa programledaren Rickard Olsson i slutet av Melodifestivalen-sändningen. Men han glömde bort Linköpings framgångsrika damlag som blev svenska mästare senast 2009. Nu har Rickard Olsson anmälts till Granskningsnämnden.


Ämnen i artikeln:

MelodifestivalenRickard Olsson

Rickard Olssons groda anmäls. Foto: SVT.

Melodifestivalens deltävling i Linköping i går fick en besk eftersmak för många Linköpingsbor efter Rickard Olssons uttalande i slutet av sändningen.

Rickard Olsson flaggade för nästa veckas deltävling i Malmö där "Sveriges bästa fotbollslag finns", sa han och fortsatte:

– I Linköping finns ingen fotboll alls. Man får åka till Norrköping.

Olsson kunde inte ha mer fel. Linköpings damlag i allsvenskan är ett av Sveriges absolut bästa.

Nu har Rickard Olsson anmälts till Granskningsnämnden för Radio octh TV, skriver damfotboll.com.

– Nu finns det visst fotboll i Linköping. Linköpings FC är en av de bästa och mest framstäende klubbarna på damsidan. Man vann Damallsvenskan 2009 och har kvalificerat sig till kvartsfinal i Champions league (förutom att man vunnit t ex Svenska cupen). Att då påstå att de "inte finns" är både okunnigt, diskriminerande och en klar form av härskarteknik (osynliggörande). Rikard Olsson har därför brutit mot Radio- och tv-lagens krav på opartiskhet, skriver Björn von Knorring i Uppsala i sin anmälan.

Björn von Knorring har tidigare varit fotbollsansvarig i i damlaget Bälinge IF då laget låg i allsvenskan.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.