Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Anna Ankas skönhetsmiss

Publicerad: 29 september 2009, 13:10

Anna Anka har till en mängd medier sagt att hon har en andraplats i Fröken Sverige på meritlistan. Men det stämmer inte. Hon finns inte med i arrangören Veckorevyns arkiv.


Ämnen i artikeln:

TV3Anna AnkaVeckorevyn

Anna Anka Foto: TV3/Thomas Engström

Först sa Anna Anka (tidigare Åberg) till ett flertal svenska medier att hon kom tvåa i skönhetstävlingen Fröken Sverige 1994. Veckorevyns reporter Carin Karlsson kollade uppgiften och den var falsk. Veckorevyn var arrangör och tidningen har alla deltagare i sitt arkiv.

När sedan Carin Karlsson intervjuade Anna Anka sa Hollywoodfrun att hon sagt fel och att det i stället var 1993. Men inte heller det stämmer.

–  Vi har kollat upp det och hon har inte varit på prispallen något år. Vi har kollat från 1990 till 1997.

Anna Anka säger att hon har bildbevis, och Veckorevyn väntar nu på att hon ska skicka dem bilderna.

Tror du att Anna Anka ljuger?

–  Jag vet inte, vi väntar på att hon ska skicka bilderna.

När Carin Karlsson intervjuade Fru Anka sa den omsusade proflen i TV3:s Svenska Hollywoodfruar att hon först vann en Hawaiian Tropic-tävling och sedan ställde upp i Fröken Sverige samma år, men att hon inte fick representera Sverige i två tävlingar samma år och därför inte fick vinna.

I kväll är Anna Anka med i Aschberg i TV8.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV3Anna AnkaVeckorevyn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.