Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Anna Rydin lämnar Meter

Publicerad: 10 september 2012, 09:39

Anna Rydin.

Foto: Stefan Borgius.

Anna Rydin slutar som vd för Metronome-ägda produktionsbolaget Meter. Hon lämnar företaget i slutet av den här månaden. Meter har inlett jakten på en efterträdare. – Jag vet ännu inte vad jag ska göra framöver. Men tv är det jag kan så jag blir förvånad om jag hamnar i något annat sammanhang, säger Anna Rydin till Resumé.


Ämnen i artikeln:

MeterAnna Rydin

–  Jag och alla andra inom Metronome, vill tacka Anna för hennes  fantastiska insatser. Hon har varit avgörande för att ta Meter till den  nivå av kreativitet och styrka som vi befinner oss på i dag och vi har  alla känt hennes ständiga närvaro, engagemang och positiva influenser,  säger Bertil Rosenlund, cfo på Metronome Group i ett pressmeddelande.

Anna Rydin menar att beslutet att sluta har vuxit fram. Hon har varit på Meter sedan 1998 (de fem-sex senaste åren som vd) och tycker att det är dags att prova något nytt.

– Tajmingen är bra, Meter mår väldigt bra just nu, det är ett välstädat bolag som någon annan får ta över, säger hon.

Anna Rydin är stolt över mycket under sin tid på Meter, bland annat alla de framgångrsika formaten som bland annat ”Idol”, ”Moraues med mera”, ”Sveriges Mästerkockar” och ”Mästarnas mästare”

Den här säsongen tror hon mycket på formaten "Kockarnas kamp" och "Uppfinnarna" som snart har premiär i TV4.

Eva-Lotta Almkvist och Stina Stjernberg går in och delar vd-ansvaret tills en ny vd finns på plats.

Meter Television står bakom produktioner som ”Mästarnas mästare”, Moraeus med mera", "Hollywoodfruar", Lyxfällan", "Idol", "Allt för Sverige",  "Sveriges mästerkock" och "Ensam mamma söker".

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MeterAnna Rydin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.