Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Anna Rydin tar över Meter

Publicerad: 8 november 2007, 12:02

Programchefen Anna Rydin blir vd för produktionsbolaget Meter Film & Television. Michael Porseryd blir Metronomes Nordenchef för tv-verksamheten. Varken Porseryd eller Rydin anser att bedrägerihärvan har skadat bolaget. (UPPDATERAD)


Anna Rydin. Foto: Stefan Borgius.

Anna Rydin har varit produktionsledare på Strix, producent på Endemol och nu senast programchef på Metronomes största dotterbolag Meter.

Nu tar hon ytterligare ett kliv i karriären och blir vd för Meter som de senaste månaderna skakats av bedrägerihärvan där fyra tidigare chefer misstänks för att bland annat ha lyxrenoverat sina bostäder för bolagets pengar.

Michael Porseryd, som varit tf vd på Meter, blir Metronomes Nordenchef för tv-underhållning, drama och interaktiv tv-produktion.

Metronome går från fem affärsområden till att skapa fyra landsorganisationer där tv, drama och interaktiv tv blir kärnverksamhet i respektive land.

– Det är de fyra länderna (Sverige, Norge, Danmark och Finland) som jag blir chef för, säger Michael Porseryd, som är mycket nöjd med att Anna Rydin blir Meter-vd.

– Det viktigaste är att man har trovärdighet hos kanalerna, att man levererar kvalitet och har kreativ höjd. Anna Rydin står för allt det. Hon är oerhört uppskattad och respekterad, säger han.

Anna Rydin ser fram emot uppdraget.

– Jag vill bibehålla utvecklingen av bra idéer och hög kvalitet på genomförandet. Vi kan bli starkare inom vissa genrer, som humor, säger hon.

De största jobben i höst blir nya formatet Singelmammor i TV3, Identity i Kanal 5 samt Idol och Bonde söker fru i TV4.

Hur har det varit att jobba under de senaste månaderna när bedrägerihärvan varit på tapeten?
– Vi har jobbat på som vanligt. Vi har fokuserat på det vi ska göra och vi har kundernas förtroende. Det känns som organisationen har blivit tajtare.

Inte heller Michael Porseryd anser att skandalen skadat bolaget.

– Jag kan bara se på verksamheten jag håller i. Vi har aldrig haft fler uppdrag än nu, säger han.

Metronome omsatte 1,1 miljarder kronor i fjol. Meters omsättning var 250 miljoner kronor, en ökning med 25 procent.

–  Utmaningen är att jobba vidare med koncernens lönsamhet, säger Porseryd.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.