Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Anna Skippers räddning

Publicerad: 14 januari 2011, 10:29

TV4+ tar över ”Du är vad du äter” från TV3 och ska nu spela in en ny säsong. För programledaren Anna Skipper kan det bli räddningen efter en mycket kostsam rättstvist med hälsokostkedjen Life.


Ämnen i artikeln:

Anna SkipperTV4 Plus

Anna Skipper. Foto: Ulf Berglund/TV3.

Resumé har tidigare rapporterat om den rättstvist som i två år har pågått mellan hälsokostkedjan Life och tv-profilen Anna Skipper.

Bakgrunden var att Anna Skipper ville ha tre miljoner kronor av Life för att de fick använda hennes varumärke samt för att hon skulle medverka på skyltmaterial på 220 Life-butiker i landet.

Samtidigt hävdade Life att Skipper inte skulle få några pengar, utan sälja sina produkter genom Lifes butiker samt få annonsering i Lifes tidning.

Efter att ha förlorat i Stockholms tingsrätt mot Life och dessutom dömts att betala rättegångskostnader på 750 000 kronor har hon haft stora ekonomiska problem.

– Vi ligger 3-5 miljoner kronor back med inlånade pengar. Idag har Kronofogden renrakat det som finns på våra konton. Och allt har att göra med att Life vill mörda mig, har hon tidigare sagt till Resumé.

Men nu kan räddningen komma i och med nyheten att TV4+ tar över Skippers TV3-program ”Du är vad du äter”. Repriser av tidigare säsonger av serien kommer att visas och nu söker man deltagare för en ny säsong.

I en kommentar säger Anna Skipper:

– Det ska bli jättekul att få göra en ny säsong av Du är vad du äter. Fortfarande är det många som inte tar hand om sig och behöver hjälp med sina kostvanor. Nu hoppas jag många söker till programmet och att jag tillsammans med dem får fart på Sverige under 2011.

Anna Skippers jurist har ansökt om prövningstillstånd hos hovrätten för att fortsätta driva fallet mot Life, men frågan har inte behandlats ännu.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Anna SkipperTV4 Plus

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.